Valors del Golf

1.- Combatre el sedentarisme i permetre el contacte amb la naturalesa. Una bona opció per desconnectar una estona dels aparells tecnològics.


2.- Millora la concentració i el desenvolupament de la ment. Cada cop requereix la màxima concentració i abstreure’s del que passa al voltant.


3.- Relaxa el cos i la ment, com conseqüència dels valors anteriors. L’ambient agradable, a l’aire lliure, permet alleugerir tensions tant mentals com corporals.


4.- Millora la flexibilitat i la coordinació motora. Per combinar un bon cop és necessari força, estabilitat i flexibilitat, al temps  que es coordinen vàries extremitats.


5.- Augmenta l’autoestima. En el golf en els nens els avanços són molt visibles. Els nens són conscients dels seus avenços i això repercuteix en la seva autoestima.


6.- Incentiva l’afany de superació. El fet de millorar el golf, fa que a poc a poc vagin superant els seus propis rècords, motivant-los a marcar-se noves fites.


7.- Desenvolupa la paciència i augmenta la tolerància a la frustració. Que és progressi no vol dir que tot surti a la primera. Al golf és important no desesperar-se davant d’un error o saber gestionar un cop. La perseverança en el joc reforçarà la seva paciència, al mateix temps que sabrà sobreposar-se millor als errors.


8.- Potencia la presa de decisions. Cada cop és una decisió. No és fruit de l’atzar. L’èxit depèn de l’estratègia elegida, per tant els nens aprenen a prendre decisions i assumir les conseqüències. Moltes de les quals seran sota circumstàncies que no podran controlar, com el temps meteorològic.


9.- Potencia la companyonia i contribueix al creixement emocional. Encara que el golf sembli individual i solitari, és un joc en què l’equip és fonamental. A més és socialitzador, ja que cada jugador avança amb els altres jugadors forat a forat junts, que afavoreixen els vincles d’amistat.


10.- Aporta valors com el joc net (fair play) i l’esportivitat. A diferència d’altres esports, el respecte a les normes i a la resta de jugadors és crucial, Els nens aprenen de manera natural a assumir la disciplina i complir les normes (ordre de joc, silenci mentre juga l’altre jugador…) El golf és un dels exponents més clars de fair play.


11- Democratitza el joc en equip. Independentment de l’edat, el golf permet competir en igualtat de condicions jugadors de diferent nivell d’habilitat. Per això ho fa perfecte per jugar en família.


12.- Idoni per enfortir els llaços familiars. No sols és un esport apte per practicar en família, sinó que és un perfecte pla per unir tots els membres. Germans, pares, padrins, cosins… tots poden gaudir junts d’una bona estona de golf.